top of page

“Hesabını Bilen Kıbrıs” Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi ile buluştu!



"Hesabını Bilen Kıbrıs" projesi, Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle pilot okullarda finansal okuryazarlık dersinin müfredata eklenmesi dışında, gençlerin finansal okuryazarlık düzeyinin geliştirilmesi için çeşitli okullarda kısa süreli eğitimler gerçekleştirmeye devam ediyor.


Kuzey Kıbrıs Bankalar Birliği tarafından finanse edilen ve KMC Danışmanlık tarafından yürütülen "Hesabını Bilen Kıbrıs" Projesi kapsamında, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerine bütçe oluşturma ve para yönetimi konularında eğitim verildi.


Üç gün süren eğitimde, bütçe planlaması, kişisel finans yönetimi ve finansal riskler konularında farkındalık artırıldı. Toplam 27 öğrencinin katıldığı eğitimde, katılımcıların finansal bilinçlerini geliştirmek ve sürdürülebilir mali alışkanlıklar oluşturmak için çeşitli alıştırmalar yapıldı.


Eğitimin sonunda, Bankalar Birliği Genel Sekreteri Halil Okur ve Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Üyesi Salih Sarpten'in katılımıyla düzenlenen sertifika töreninde, 27 öğrenciye Finansal Okuryazarlık sertifikaları takdim edildi.



14 görüntüleme0 yorum
Subscribe

E-posta listemize kaydolun

Güncel bilgileri kaçırmayın

bottom of page